top of page

Ungdommen Stemmer

#FindEnValgMakker

Op til kommunal og regionsrådsvalget 2021 har FIC gennemført kampagnen ”Ungdommen Stemmer”. Formålet har været at få engageret flere unge i kommunal- og regionsrådspolitik. Helt konkret var målet at flere unge afgiver deres stemme til kommunal- og regionsrådsvalget til november 2021, samt at give unge kandidater en platform til at komme ud til (unge) vælgere.

Om kampagnen "Ungdommen Stemmer"

I løbet af kampagnen afholdte vi en række utraditionelle valgarrangementer, hvor vi havde fokus på at give de mange unge kandidater plads til at udfolde deres visioner. Vi afholdte i den forbindelse både vælgermøder og paneldebatter med unge kandidater og deltagere.

FindEnValgMakker (1200 x 1080 px) (1300 x 1080 px).png

FIC Ungdom til Ungdommens Folkemøde

Vores første event i kampagnen var til Ungdommens Folkemøde i september i Valbyparken, hvor komikeren Michael Schøtt tog to unge politiske kandidater med op på scenen for at finde ud af, hvad de ville i den politiske verden og hvad valget havde af relevans for ungdommen. Der kom mange gode spørgsmål fra publikum og det var fantastisk at se et helt fuldt telt af unge, der lyttede med!

Ungdommens Folkemøde

Videokampagne

Gennem 27 videoer med interviews med unge kandidater og folkevalgte, satte vi fokus på de unges prioriteter, mærkesager og problematikker. Klima, miljø, unges trivsel og boliger var temaer, som gik igen hos mange.  


Her er listen af kandidater, vi interviewede: Louise Theilade Thomsen, Christine Dal, Hannibal Skov, Magnus Von Dreinager, Hussain Ali, Lars Vestergaard, Alexander Ryle, Sadek Al Amood, Sinem Demir, Frederik Kronborg, Frida Pernille Groth, Thomas Rohden, Katrine Richter, Nicklas Hakmann, Christina Sade Olumenko , Emil Moselund, Katrine Kildgaard, Oscar Langtved Pallisgaard, Fatima Hachem Ladefoged & Marcus Vestager.


Derudover interviewede vi følgende borgmestre:  Mia Nygaard, Radikales Socialborgmester, Franciska Rosenkilde - Alternativets kultur- og fritidsborgmester, Lars Weiss Socialdemokratiets overborgmester, Jesper Christensen, Socialdemokratiets Børne- og ungeborgmester, & Sisse Marie Welling - SFs Sundheds- og Omsorgsborgmester.

videokampagne.png

Bliv Hørt! I Nørrebroparken

D. 17 oktober afholdt vi et udendørsarrangement i Nørrebroparken, hvor vi bl.a. havde en politisk spoken word performance med Rasmus Rohde. Derefter kom en masse unge kandidater op på skift og fik lov til at diskutere deres prioriteter til valget.

Bliv Hørt!

Vælgermøder

Vi afholdt to vælgermøder d. 4.  og 15. november med pizza i Ungdommens Demokratihus, hvor deltagerne rotererede mellem bordene, så de kunne lære forskellige kandidater at kende. I stedet for at skulle høre på en salgstale oppe fra en scene, kunne unge førstegangsvælgere få lov til at møde politikerne, som der er på deres egen alder ved tæt hold. Til det andet vælgermøde havde vi desuden fokus på at internatioanle studerenede også havde mulighed for at lære om valgprocessen. Til begge disse vælgermøder var der pizza, god stemning og mange gode snakke ved bordene.

Vælgermøde

Paneldebat og mobil stemmeboks

I samarbejde med Ungdommens Demokratihus afholdte vi en mere traditionel paneldebat til "De Unges Debataften" d. 9. november. Også i samarbejde med Ungdommens Demokratihus kom der en mobil stemmeboks forbi d. 10. november, hvor en række klasser kom forbi og stemte.

Paneldebat og mobil stemmeboks

#FindEnValgMakker

I løbet af hele kampagnen brugte vi vores hashtag #FindEnValgMakker, som opfordrede til at gå ned og stemme sammen med sine venner. Dertil kårede vi årets valgmakker til den, der mest ihærdigt havde engageret med vores kampagne!

1.png

Gymnasiebesøg

Henover tre dage i november var vi på Birkerød Gymnasium sammen med en række forskellige unge kandidater, hvor vi fortalte om både kommunal- og regionsrådsvalget. Eleverne havde mange gode spørgsmål og fik lært en masse om regler ift. opstilling til valget, mærkesager, hvad regionerne og kommunen laver, og hvordan man selv kan engagere sig.

Gymnasiebesøg

Resultater til kommunalvalget

Efter valget er 16 ud af 55 (29%) af de nye medlemmer af borgerrepræsentationen i København, hvor vi havde vores primære fokus, under 30. Det vil sige, at byrådet bliver 1 til 1 repræsentativt med københavnernes aldersfordeling - hvor knap 29% er 18-30 år! På billedet se et udsnit af de mange unge kandidater, der er blevet valgt ind i byrådene rundt omkring i Danmark.

2.png

Resultater i region hovedstaden

I region Hovedstaden blev der også valgte en masse unge kandidater ind. Her er gennemsnitsalderen nemlig normalt endnu højere end i kommunerne, så det er positivt med nye, unge kræfter! Regionsrådsvalget er ofte set som "det glemte valg", og det håber vi, at de unge, nye, folkevalgte vil lave om på - for regional politik er utrolig vigtigt, navnlig for unge - f.eks. er det regionerne, der tager sig af psykiatrien.

Untitled design.png

Valget er overstået - hvad nu?

Du har været nede og stemme, hvad så nu? For at samle op på valget og resultatet, afholdte vi dette event om hvad der nu skal ske i Københavns Borgerrepræsentation. Hvordan ser Borgerrepræsentationens nye sammensætning ud, hvem har fået hvilken borgmesterpost, hvilke partier er repræsenteret og med hvor mange? Hvordan har det været at føre valgkamp for første gang for en ung kandidat Vi spurgte den nyvalgte Christina Olumeko på 25 om vision for Borgerrepræsentationen og København, og hendes erfaringer gennem valgkampen.

Screenshot 2021-11-29 at 21.28.26.png

Medieomtale

Til et af vælgermøderne var P3 nyheder forbi og interviewe os om vores kampagne. Vi fortalte bl.a. om vores dobbelte formål, netop både at skabe en platoform for unge kandidater, men også at lave valgarrangementer, der giver mening og er attraktive for førstegangsvælgere. Indslaget kan ses her

IMG_4553_edited.jpg

Afslutning på kampagnen

For at afslutte kampagnen var vi til TuborgFondets inspirationsevent i Ungdommens Demokratihus, hvor andre organisationer også fortalte om deres projekter, som også var udført for at sætte fokus på unge stemmer, med støtte fra TuborgFondets Demokratipulje. På scenen fortalte vi om vores kampagne, succeshistorier og udvekslede erfaringer med de andre organisationer

IMG_4567.JPG

Samarbejdspartnere & Støtte

Igennem kampagnen har vi samarbejdet med Ungdommens Demokratihus til diverse events, og vi har fået adgang til at bruge deres fantastiske faciliteter. Derudover har projektet Ungdommen Stemmer ikke været muligt uden generøs støtte fra Tuborg Fondet og Dansk Ungdoms Fællesråd. Tak!

Untitled design.png
Ungdommen Stemmer: Programs
Ungdommen Stemmer

Ungdommen Stemmer

All Categories
All Categories
People & Blogs

Lars Vestergaard

Nicklas Hakmann

Sinem Demir - Hverdagen i Københavns Borgerrepræsentation

Ungdommen Stemmer: Videos
bottom of page